Masterclass narratieve techniek & onderzoeksjournalistiek door Henk Blanken en Michel Maas

Print Friendly, PDF & Email

Waarom schrijven journalisten hun mooiste scoops zo beroerd op? Omdat een razend complex verhaal nu eenmaal niet toegankelijk, aantrekkelijk en dus ‘goed’ kan worden verteld? Omdat de onthulling niet overtuigt zonder al die details, of omdat we toch niet voor niets maandenlang met al die bronnen hebben gesproken?

We kunnen die onderzoeksverhalen beter vertellen als we ons verdiepen in de techniek van een goed verhaal, in zaken als spanningsboog en scenisch schrijven, als plot, point of view en personages, zonder uiteraard enige concessie te doen aan de waarheid.

Al vijf jaar beweert Henk Blanken, oud-redacteur van de Volkskrant en voormalig adjunct-hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden, dat meer aandacht voor het ambachtelijk vertellen de kracht van onderzoeksjournalistiek kan verhogen.

De afgelopen jaren gaf hij masterclasses over storytelling bij onder meer het FD, NRC, Follow the Money en Investico. Dit jaar werkt hij samen met Michel Maas, gelauwerd oorlogscorrespondent en Azië-correspondent voor de Volkskrant en de NOS.

De masterclass bestaat uit vier sessies van een dagdeel voor vier deelnemers, met telkens twee of drie weken tussen de sessies. Van de eerste sessie tot drie weken na de laatste sessie kunnen deelnemers een beroep doen op 1 op 1 begeleiding en feedback.

Belangstelling?
Stuur een mail naar
rarejongens@verhalengarage.nl

Of bel met
Henk Blanken (0629013500)

Geverifieerd door MonsterInsights