De demontage van een scoop

Vrijdag 20 april was ik als spreker op de conferentie verhalende journalistiek in Amsterdam om live een verhaal te demonteren, zoals ik dat met Rik Kuiper geregeld doe op de www.verhalengarage.nl.

Bijzonder aan de sessie was het verhaal: de geweldige scoop van Eric Smit en Kim van Keken van Follow the Money. Zij werden er journalist van het jaar mee. Ook werd het verhaal genomineerd voor de twee meest prestigieuze Nederlandse journalistieke prijzen, de Loep en de Tegel.

Een goed verhaal dus. Maar kon het beter? Wat kon het – zou je het over mogen doen – hebben aan narratieve technieken? Na de inleiding van Eric Smit en moderator Tanja van Bergen leg ik uit dat de beide auteurs nogal wat hebben laten liggen.

Auteur: Henk Blanken

Journalist en schrijver. Mede-oprichter van de Verhalengarage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *