Een boer, zijn drone en de zoektocht in zeven bedrijven

Print Friendly, PDF & Email

Jacob van den Borne is een Brabantse akkerbouwer met een passie voor innovatie. Met drones, sensoren en in de cloud opgeslagen probeert hij de perfecte frietaardappel te telen. Maar tussen hem en dat doel staat een slome internetverbinding. Wat wil je nog meer, dacht Ilse Zeemeijer, die voor Het Financieele Dagblad een narratieve reportage schreef in zeven bedrijven.

Ze had alle ingrediënten voor een goed verhaal. Een sympathieke hoofdpersoon (die boer), een heldere complicatie (dat trage internet), de queeste van haar held, en de ontknoping waarbij alles goed moest komen – al zou het even duren. Lees het hele verhaal op de website van het FD.

Disclaimer: ik was als schrijfcoach bij dit verhaal betrokken.